1
|
Pukul gula, minyak dan telur sehingga sebati.
|
2
|
Gaulkan tepung serbaguna, soda penaik dan garam dengan adunan telur.
|
3
|
Masukkan santan, kacau rata. Bahagi ke dalam 2 mangkuk.
|
4
|
Campurkan pewarna merah dan strawberi emulco ke dalam 1 mangkuk.
|
5
|
Campurkan pewarna kuning ke dalam mangkuk lain.
|
6
|
Sudukan ke dalam 2 beg aising.
|
7
|
Picitkan ke atas tin pembakar beralas kertas kalis minyak.
|
8
|
Bakar pada 195˚C selama 10-12 minit atau sehingga masak.
|
9
|
Biar 5 minit sebelum diubah ke atas redai.
|
1
|
Pukul semua bahan sehingga gebu.
|
2
|
Picitkan ke bahagian bawah pai dan tangkupkan. Sedia untuk dijamu.
*Jika inti agak cair, tambah gula aising. |
Mak vs Sofia