1
|
Tuangkan santan ke dalam mangkuk.
|
2
|
Celup sekeping roti canai dan balik-balikkan supaya santan rata.
|
3
|
Masak roti canai di dalam kuali yang dilengser minyak sehingga garing.
|
4
|
Terbalikkan dan masak lagi.
|
5
|
Apabila keperangan, angkat.
|
1
|
Panaskan kira-kira 3 inci air di dalam periuk.
|
2
|
Apabila mendidih, masukkan cuka.
|
3
|
Biar sehingga air mendidih semula.
|
4
|
Dengan pemutar, buat pusingan supaya terbentuk pusaran air.
|
5
|
Pecahkan telur ke dalam mangkuk kecil.
|
6
|
Tuang telur di bahagian tengah pusaran.
|
7
|
Biar sehingga telur masak dengan kuningnya cair.
|
8
|
Angkat dan letakkan ke dalam piring.
|
9
|
Hidangkan telur dengan campuran salad.
|
Mak vs Sofia