1
|
Sangai bahan rempah sehingga wangi. Tumbuk sehingga halus.
|
2
|
Tumbuk bahan A sehingga halus.
|
3
|
Masukkan daging ke dalam mangkuk.
|
4
|
Tambah bahan rempah.
|
5
|
Masukkan bahan A.
|
6
|
Masukkan air asam jawa.
|
7
|
Masukkan 200ml Santan M&S. Kacau rata dan perap selama 4 jam.
|
8
|
Panaskan minyak.
|
9
|
Tumis bahan tumis sehingga keperangan.
|
10
|
Masukkan daging.
|
11
|
Masukkan baki Santan M&S dan air. Masak sehingga daging empuk dan kuah
pekat.
|
12
|
Masukkan garam dan gula merah.
|
13
|
Tambah kerisik. Masak lagi sehingga pekat dan naik minyak.
|
Mak vs Sofia