1
|
Untuk Sos Putih : Cairkan mentega, masukkan tepung gandum.
Kacau sebati.
|
2
|
Tuangkan
Santan M&S dan air. Kacau sehingga pekat. Angkat.
|
3
|
Untuk Sos Merah :Masukkan Rendang Minang ke dalam mangkuk.
|
4
|
Masukkan sos pasta.
|
5
|
Masukkan puri tomato. Kacau rata.
|
6
|
Sudukan sos merah ke dalam mangkuk kaserol.
|
7
|
Letak 1 keping lasagne.
|
8
|
Sudukan sos merah ke dalam mangkuk kaserol.
|
9
|
Sudukan sos putih ke atasnya.
|
10
|
Ulangi sehingga habis kepingan lasagne.
|
11
|
Sudukan sos putih. Taburkan keju di atasnya.
|
12
|
Bakar pada 180°C selama 30-35 minit.
|
Mak vs Sofia