1
|
Pukul mentega dan gula sehingga kembang.
|
2
|
Masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul sebati.
|
3
|
Masukkan separuh tepung, serbuk badam dan santan, pukul rata.
|
4
|
Masukkan baki tepung, serbuk badam, santan, jus dan parutan lemon. Kacau.
|
5
|
Isikan ¾ penuh ke dalam cawan kertas. Bakar pada suhu 190°C selama 18 minit atau sehingga masak. Biarkan di atas redai sehingga sejuk.
|
1
|
Canaikan fondan, terap bentuk bulat dan lukis emoji dengan Aising Royal.
|
1
|
Pukul putih telur, masukkan sedikit demi sedikit gula aising sehingga boleh dipicit. Bahagikan kepada warna berbeza.
|
1
|
Pukul semua bahan sehingga sebati. Sapukan ke atas kek. Letak fondan dengan corak emoji di atasnya.
|
Mak vs Sofia