Resipi Mak

Biskut Dam M&S
 
Bahan-Bahan
  • 150g mentega
  • 80g gula aising, diayak
  • 1 biji kuning telur
  • 1 sudu kecil esen vanila
  • 3 sudu besar Santan M&S
  • 200g tepung serbaguna, diayak
  • 120g tepung jagung, diayak
  • ½ sudu kecil serbuk penaik, diayak
  • ½ sudu besar serbuk koko
Cara Penyediaan
1
Pukul mentega dan gula sehingga sebati.
2
Masukkan telur, vanila dan Santan M&S. Pukul rata.
3
Masukkan bahan ayak, uli menjadi doh.
4
Bahagi 2, tambah koko ke dalam 1 bahagian.
5
Canai setiap doh dan potong memanjang selebar 1cm.
6
Susun doh vanila-coklat-vanila dan coklat-vanila-coklat.
7
Susun bertindan 3 secara berselang-seli.
8
Bungkus dan sejukkan selama 20 minit. Potong setebal ½ cm.
9
Bakar pada 165˚C selama 15-20 minit atau sehingga masak.